Hotell
Adlon
Amaranten
Berns
Birger Jarl
Clarion Sign
Clarion
Crystal Plaza
Elite Arcadia
Grand Hotel
Gustav Vasa
Mornington
Reisen
Rica
Sheraton
Tegnérlunden
Wellington
Taggar
Billiga Hotell
Södermalm
Kungsholmen
Östermalm
Stadion
Mer...
Artiklar
La Habana
Knast Bar
Turistmål
Shopping
Mer...

Allmänna Galleriet

Allmänna Galleriet, eller AG som det ofta kort kallas, är en säregen loungebar som ligger på Kronobergsgatan, Kungsholmen. Det är en av de mer exotiska barerna i stan, och även en av de mer svårare att hitta på grund av dess väldigt diskreta skyltning. Se denna karta hos Eniro för exakt placering. När du väl kommer på plats är det närmsta riktmärket en porrklubb som ligger alldeles bredvid.

Miljö och mat

Enligt oss, som förvisso är bosatta på Kungsholmen, är Allmänna Galleriet det absolut skönaste stället att ta en drink eller tre på. Stora Chesterfield-fåtöljer, soffor och barhäng blandas i en skön mix i den gamla industrilokalen. Om du någonsin sett en avdankad industrilokal som omvandlats till flådig NY-stiliserad lya så är det nära AG:s stämning.

Bäst är stället, som alla andra barer, på vardagar då det inte är så fullt med folk. Det brukar sällan vara några problem att hitta lediga sittplatser. Restaurangdelen är riktigt bra även för kräsna magar och går i samma rustika industristil som bardelen. Ofta bjuds det på en rätt av vardera köttsort, även prima vegetariska alternativ. Även ostron serveras.

Drinkar

En av de största skälen att besöka Allmänna Galleriet är deras drinkar, som faktiskt är helt unika för stället och inte samma boilerplate som serveras på alla andra ställen. Går du till AG på vardagar då stressen inte infinner sig bakom baren kan du räkna med några av Stockholms bästa drinkar, som du dessutom inte hittar någon annan stans. Utmärkta grejjer!

Länkar