Hotell
Adlon
Amaranten
Berns
Birger Jarl
Clarion Sign
Clarion
Crystal Plaza
Gustav Vasa
Reisen
Rica
Sheraton
Tegnérlunden
Wellington
Taggar
Billiga Hotell
Södermalm
Kungsholmen
Artiklar
La Habana
Knast Bar
Turistmål
Shopping
Mer...

Hej turist!

Stockholm är en stor stad, och de flesta turister hinner tyvärr bara se de vanliga stråken runt Drottninggatan eller Götgatan. Stress, horder av människor och mer stress. Här nedan försöker vi sammanfatta de saker du bör hinna se i stan.

Kulturhuset

Här finns något för alla smakriktningar. Kulturhusets gallerier visar ständigt nya utställningar med foto, konst och design. I Rum för Barn kan barnen låna böcker, skapa i bildverkstaden, laborera i forskarhörnan, lyssna på sagor eller se en film. Lava är en kreativ mötesplats för ungdomar. Här ligger också Serieteket - Sveriges enda specialbibliotek med serier. I Läsesalongen finns tidningar och tidskrifter från hela världen. Se mer på Kulturhuset

kulturhuset från sergels torg kulturhuset från sergels torg

Eriksdalsbadet

Nya Eriksdalsbadet byggdes några hundra meter från det gamla. Badet har tre hallar varav den med äventyrsbad är den mest spektakulära. Färgglad mosaik gör hallen levande. Stora fönster ger badhallen ett mäktigt ljusintaget. Mer om Eriksdalsbadet hittar du här.

badhus, city, eriksdalsbadet badhus äventyrsbad

Segways

Ett allt mer populärt sätt att turista i nya städer är att hyra s.k Segways. Detta finns förstås i Stockholm, närmare bestämt att hyra i Gallerian. Den guidade turen tar en runt Djurgården, efter en liten introduktion om hur man navigerar dessa stå-mopeder. Ett utmärkt sätt att se Djurgården, som annars är ganska påfresteande att promenera runt!

Vasamuseet

Efter över 300 år under vatten bärgades Vasa och finns idag att beskåda i ett världsberömt museum. Skeppet är en unik och välbevarad nationalklenod med närmare tusen dramatiska skulpturer och ornament. Filmen om Vasa visas kontinuerligt och guidade turer sker på flera språk varje timme. Nya ansikten i utställningen ”Ansikte mot ansikte – Människorna från Vasa” om skeletten funna ombord – varsamt exponerade och djärvt tolkade. Prisbelönt museibutik och restaurang. Mer info på hemsidan.

vasamusset bild 1 vasamusset skepp vasamusset skepp bild

Naturhistoriska Riksmuseet

Här kan både stora och små upptäcka naturvetenskapen, med alla sinnen aktiverade. Se temautställningar om Sveriges natur, livets historia, polartrakterna, människokroppen och mycket annat. Museishop och restaurang. På Cosmonova visas filmer i världens största filmformat på en 760 kvm stor kupol, den största i Sverige. Läs vidare på nrm.se.

Gröna Lund

Upplev en magisk värld fylld av attraktioner, spel, lotterier och underhållning. På tivolit är livet en skrattfest som bjuder på glada tjut, pirr i magen och spänning för hela familjen. Här finns allt från världens högsta Fritt Fall Tilt och berg- och dalbanor till barnradiobilar och Pettson o Findus värld. Vill du sedan landa i lugnet äter och dricker du gott på någon av våra restauranger eller njut av utsikten över Stockholm från strandpromenaden. Kika vidare på deras hemsida.

Skärgården

Pröva på en båtluff i Stockholms skärgård. Du kan själv välja att göra dagsutflykter eller ge dig ut på en längre tur. 300 kr kostar kortet, som gäller i 16 dagar. Då kan du åka hur mycket du vill på alla Waxholmsbolagets båtar och på övriga båtar som finns i Waxholmsbolagets turlista.

Nämnda bolag täcker i stort sett hela skärgården, med vissa undantag. Har du bestämt dig för en längre båtluffartur - tänk på att planera noggrant. Ger du dig iväg under sommarens semesterperioder måste du boka logi i god tid före avfärden. Om du inte tänkt tälta förstås.

stockholms skärgård stockholms skärgård 2 stockholms skärgård 3

Katarinahissen

Det är en underbar utsikt uppifrån Katarinahissen och det kostar så lite som 10 kronor att åka med upp. Ligger precis ovanför Slussen i Stockholm bredvid tunnelbaneuppgången. Härifrån har man världens utsikt över Gamla stan, Gröna Lund och vattnet. Häruppe ligger även den kända restaurangen Gondolen som ska ha jättebra mat och superservice. Stans finaste utsikt från en restaurang, utan tvekan.

Gamla stan

Gamla stan är nog Stockholms mest populära plats, och här kan man uppleva både ro och stillhet, såväl som ett myller av folkliv och nöje. Allt inom gångavstånd. Stadsdelen har en innehållsrik historia, och har tjänat som både syndens näste, avrättningsplats och platsen för storslagna kungliga bröllop. Att strosa genom dess gränder är att resa genom historien.