Hotell
Adlon
Amaranten
Berns
Birger Jarl
Clarion Sign
Clarion
Crystal Plaza
Gustav Vasa
Reisen
Rica
Sheraton
Tegnérlunden
Wellington
Taggar
Billiga Hotell
Södermalm
Kungsholmen
Artiklar
La Habana
Knast Bar
Turistmål
Shopping
Mer...

Clarion Sign, Östra Järnvägsgatan (City)

Med 558 dubbelrum är Clarion Hotel Sign Stockholms största och nyaste hotell. Hotellet är beläget i centrala Stockholm bredvid centralstationen och Arlanda Express.

Grym arkitektur

Det började med en tanke som handlade om att skapa ett unikt, tidlöst och förstklassigt hotell i Stockholm. Genom att kombinera det bästa inom skandinavisk arkitektur och formgivning skulle hotellet fungera som en inspirationskälla för sina gäster. En samling av unika kreatörer inom olika områden som tillsammans hyllar Skandinavien!

på champagne-baren aquavit bar mot bantorget

Den kände svenske arkitekten Gert Wingårdh föste tanken på papper och skapade den spektakulära byggnaden. Den domineras av materialen granit och glas och fasaden mot Norra Bantorget ska spegla grönskan från parken som står klar inom kort.

Interiören på hotellet kommer från klassiska skandinaviska formgivare som Arne Jacobsen, Bruno Mathsson och Alvar Aalto. Vandra runt på hotellet och upptäck världsberömda möbler som Vågen och Liljan.

Aquavit Grill & Raw Bar, Selma Spa!

Skandinavien speglas också i den gastronomiska andan på hotellet. Marcus Samuelsson från restaurang Aquavit i New York bidrar med smaker från Sverige kombinerat med pulsen från Manhattan på Aquavit Grill & Raw Bar.

På hotellets åttonde våningsplan finner du Selma CitySpa+, en av Skandinaviens första spa-anläggningar från vackra Värmland. Här finns gym, bastu, behandlingsrum och uppvärmd utomhuspool på en av de härliga terasserna med utsikt över Stockholm. Överallt på hotellets väggar finns fantastisk fotokonst av ett antal välkända skandinaviska fotokonstnärer.

På åttonde våningen högst upp finns Stockholms nya champagnebar. Gunga sakta i Eero Aarnios klassiker Bubble Chair, sippa på ett glas champagne eller en god champagnedrink och njut av utsikten över Stockholm!

Historia

I området kring Norra Bantorget har det funnits tukthus och spinnhus, och barnhus för föräldralösa övergivna barn. Barnhuset låg i hörnet av Drottninggatan och satte prägel på hela området. Vidare fanns här Cellfängelset, en lite "lättare" form av bestraffningsinrättning om man jämför med föregångaren Smedjegården (flyttades hit 1664 från slottet Tre Kronor).

Mitt i detta fanns en liten kyrka, likt en engelsk landsortskyrka om man studerar den närmare. 1866 uppfördes kyrkan här i stadens utkant, samtidigt med järnvägen. Under artonhundrasextiotalet hade den södra stambanan ändstation vid Södra Bantorget (Medborgarplatsen) och den norra vid Norra Bantorget. Det gamla stationshuset finns kvar. 1871 bands de båda linjerna samman och Centralstationen invigdes. Läs mer på Markkontoret.

Konferens

Ett framgångsrikt möte kräver inte enbart rätt teknisk utrustning, god planering och ett professionellt genomförande. Clarion Hotel Sign strävar dessutom efter att med inspirerande atmosfär, personligt engagemang och god mat skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat och givande möte.

Clarion Hotel Sign har en kapacitet på totalt 1220 konfererande gäster med möjlighet att ordna arrangemang för upp till 700 personer. Utöver detta erbjuder Clarion Hotel Sign mötesrum för 20-240 personer, alla utrustade med den senaste tekniken.

Boka rum på Clarion Sign

Den stora och erkända hotellbokaren Hotels.com erbjuder prisgaranti på Clarion Sign Hotell, så vi rekommenderar att du bokar genom deras sajt för bästa pris. Du hittar också massvis med bilder och information på deras sida.

Övriga länkar