Hotell
Adlon
Amaranten
Berns
Birger Jarl
Clarion Sign
Clarion
Crystal Plaza
Gustav Vasa
Reisen
Rica
Sheraton
Tegnérlunden
Wellington
Taggar
Billiga Hotell
Södermalm
Kungsholmen
Artiklar
La Habana
Knast Bar
Turistmål
Shopping
Mer...

Crystal Plaza, B Jarlsgatan (Östermalm)

På Crystal Plaza Hotel är charmen från 1800-talets Östermalm väl kombinerad med 2000-talets bekvämligheter. Hotellet ligger mycket centralt och kommer högt rekommenderat av oss på sajten.

Hotellet har stort utbud - de över 100 rummen har alla sin egen karaktär, och gästerna hittar vanligtvis sin egen favorit. Från det enkla och praktiska till det mer praktfulla och exklusiva. För långtidsboende finns Plaza Studios på gångavstånd från hotellet.

Utsikt från rum Rum, inredning

Mat och bar

I hotellets populära restaurang Ming serveras mat från de kinesiska och thailändska köken. Luncherna är flitigt besökta av cityfolket från närliggande kontor. På kvällarna övergår restaurangen till ett stillsammare tempo. Då kan du i lugn och ro avnjuta något läckert från den asiatiska menyn.

I lobbybaren kan du koppla av med en öl, ett glas vin eller en drink. Lobbybaren är öppen mån-lör med After Work mellan kl 16.30-20. Trådlöst Internet finns förstås.

Historik

Byggnaden på Birger Jarlsgatan ritades av arkitekt C.A. Danielsson-Bååk i sen Jugendstil. Vid tiden för uppförandet ansågs byggnaden inte vara särdeles typiskt svensk eller stockholmsk utan snarare trogen KFUMs brittisk-amerikanska rötter. Lobbyn och baren å sin sida har reliefer inspirerade av den grekiska och kristna mytologin, utförda av skulptrisen Alice M. Nordin.

Bokning

Den stora och erkända hotellbokaren Hotels.com erbjuder prisgaranti på Crystal Plaza Hotell, så vi rekommenderar att du bokar genom deras sajt för bästa pris. Du hittar också massvis med bilder och information på deras sida.

Annan bra information kring hotellet