Hotell
Adlon
Amaranten
Berns
Birger Jarl
Clarion Sign
Clarion
Crystal Plaza
Elite Arcadia
Grand Hotel
Gustav Vasa
Mornington
Reisen
Rica
Sheraton
Tegnérlunden
Wellington
Taggar
Billiga Hotell
Södermalm
Kungsholmen
Östermalm
Stadion
Mer...
Artiklar
La Habana
Knast Bar
Turistmål
Shopping
Mer...

Grand Hotel, Stockholm City

Grand Hotell är en av Stockholms mest välrenommerade hotell med en anrik historia bakom sig. Läget på Blasieholmen ligger väldigt vackert till och ligger så centralt man kan komma i Stockholm, med närhet till både grönområden och city.

Anrik historia

Grand Hotel är byggt på senare delen av 1800-talet och är i princip bevarat sedan dess. Enormt pampig fasad med en inredning som håller högsta klass gör det svårt att lämna Grand Hotel utan att vara imponerad. Arkitekturen på själva byggnaden är framtagen av Regis Cadier, en framstående fransman som fick det ärorika uppdraget. Cadier var också ansvarig för Hotel Rydberg som låg vid Gustav Adolfs torg, ett hotell som stod på platsen under tidigare delen av 1900-talet. Likaså lät han uppmana några av Stockholms tidigaste restauranger, så han är definitivt en man som satt sitt avtryck på Stockholm.

grand hotel grand hotell stockholm blasieholmen

Ända sedan 1900-talet tog sin början så har Grand Hotel varit hemvist för de Nobelpristagare som besökt prisutdelningen. Den Nobel-tokige kanske även vet att fram till 30-talet så hölls även prisutdelningen i Gran Hotels stora "spegelsal", tills den växte ur lokalen. Läs mer om den intressanta historien här.

Mat och restaurang i toppklass

Huvudrestaurangen för gäster på Grand Hotel heter Mathias Dahlgren efter krögaren som driver den och är en mycket ansedd restaurang som finns med Guide Michelin. Den är dessutom med på Pellegrino-listan, en annan högt ansedd restauranglista. Stilmässigt håller sig restaurangen till svenskorienterade rätter med mycket internationella influenser, och kvaliten på både mat och service är som du kanske förstår en av Stockholms bästa.

Värt att nämna i förbifarten är att restaurangen några gånger per år håller tematiska buffér med t.ex skaldjur, den bästa i stan om du frågar undertecknad, väl värt det något höga priset. Vinerna håller även de mycket hög kvalité. Du hittar mer info om restaurangen på länken ovan.

Rummen på Grand Hotel

Den interiöra designen på Grand är storslagen och påminner i alla fall undertecknad om en klassisk stil från Östermalmsvåningar. Sobra, varma färger med material av mycket hög klass gör att Grand Hotels inredning känns lyxig, kort och gott. Utöver de vanliga enkel- och dubbelrummen så utmärker sig hotellet med exklusiva sviter - kanske inget du bokar för helgsemester med barnen, men ack så fina då du firar något speciellt. Du hittar beskrivningar och bilder över rummen här.

I det rätt så dyra priset för boendet på Grand Hotel får du fri tillgång till deras jättefina spa och gym, samt givetvis internetuppkoppling, både wifi och trådbunden samt 30-talet tv-kanaler. Luftkonditionering finns givetvis på alla rum, som för övrigt sträcker sig från 15 kvadratmeter och uppåt.

Konferens

Grand Hotel är ett av Stockholms mest populära hotell för konferenser, dels på grund av den exklusiva stämningen men även för närheten till city. Härom året tillkom fyra nya konferenslokaler på grund av att bokningarna stått fulla alltför länge. Full service med både mat och teknik samt fräsch och modern utrustning är givetvis standard i alla lokalerna.

Eftersom konferenserna duggar så tätt på Grand Hotel är personligen verkligt tillmötesgående och förstående, en av de bästa anläggningar vi själva haft möten i. Prismässigt är det inte allt för blodigt, runt 1000 kr/pp för en heldags konferens där projektor, kaffe, lunch etc ingår. Varmt rekommenderat om du vill imponera på kunderna!

Boka rum på Grand Hotel

Den stora och erkända hotellbokaren Hotels.com erbjuder prisgaranti på Grand Hotel, så vi rekommenderar att du bokar genom deras sajt för bästa pris. Du hittar också massvis med bilder och information på deras sida.