Hotell
Adlon
Amaranten
Berns
Birger Jarl
Clarion Sign
Clarion
Crystal Plaza
Gustav Vasa
Reisen
Rica
Sheraton
Tegnérlunden
Wellington
Taggar
Billiga Hotell
Södermalm
Kungsholmen
Artiklar
La Habana
Knast Bar
Turistmål
Shopping
Mer...

Knast Bar

Efter en smått blöt kväll på den relativt nya baren Knast, Upplandsgatan 7, vore det på plats med en liten recension för den nyfikne turisten, speciellt om du råkar bo på Clarion Sign som ligger alldeles bakom hörnet.

knast stockholm  bar mohito norra bantorget knast drinkar

Drinkar

Alltför få ställen i Stockholm fokuserar på goda drinkar nu för tiden. Antingen är det servicen eller drinkarna som får ta smällen då trafiken ökar. Just därför är den nya baren Knast ett utmärkt drinkställe att besöka innan det blir för befolkat.

Mohitos serverade i jättelånga glas (som de bör!), bartenderns egen hallon/mynta blandning, de flesta drinkar träffade helt rätt på Knast under aftonen. God kunskap om rom, och en synnerligen intresserad ägare (samma herre som 1996 var med och startade La Habana på Sveavägen, enligt utsago).

Mysig inredning

Inredningen på Knast skulle bäst kunna beskrivas som en blandning av Vampire Lounge och baren ovanpå Clarion. Väggarna kläds av tavlor av Alfred Neuman (Mad magazine) och några projektorspel ackompanjerade av en särdeles läcker "Tron"-väggmålning och arkadspel. Röda glansiga soffor med loungebelysning och för övrigt mycket gott om sittplats.

Grafitti på väggarna, en mysig liten innergård för rökarna (kan bli storverk av denna!). Musiken går i åttiotalets anda och klientelet verkade på senkvällen vara därefter, 20-23 år.

Knast Bar på Upplandsgatan rekommenderas varmt av oss på bra-hotell.com som ett ställe för din after-work eller förfest. Jättetrevlig personal, goda drinkar och en särdeles skön lokal gör detta till ett av Stockholms härligaste barhäng för tillfället.

Länkar