Hotell
Adlon
Amaranten
Berns
Birger Jarl
Clarion Sign
Clarion
Crystal Plaza
Elite Arcadia
Grand Hotel
Gustav Vasa
Mornington
Reisen
Rica
Sheraton
Tegnérlunden
Wellington
Taggar
Billiga Hotell
Södermalm
Kungsholmen
Östermalm
Stadion
Mer...
Artiklar
La Habana
Knast Bar
Turistmål
Shopping
Mer...

La Habana

Rom, rom och mer rom serveras i drinkarna på La Habana på Sveavägen. Det är en av Stockholms klassiska barer/restauranger som nischar sig på de kubanska drinkarna, cigarrerna och köket. Två våningar, varav den övre är för matgäster och vätter ut mot Sveavägen / Odengatan, och på den undre huserar en bar samt salsa-klubb torsdagar, fredagar och lördagar.

la habana drinkar la habana sveavägen la habana stockholm city

  • Adress: Sveavägen 108 (t-bana Rådmansgatan)
  • Telefon/bordsbokning: 08-166465
  • Öppet: 17-01, Måndag - Lördag

Om du bor på Hotell Tegnerlunden, Birger Jarl Hotell eller något annat hotell i närheten bör du svänga förbi La Habana för en drink eller tre. Du kommer inte bli besviken.

Stockholms bästa drinkar

La Habana är utan tvekan ett av Stockholms bästa drinkställen. Ingen diger drinklista, utan på menyn erbjuds tiotalet rom-klassiker såsom Mohito, Cuba Libre och Pina Colada. Den sistnämnda är makalöst god på La Habana. Av de många gånger vi besökt stället de senaste åren har både drinkar och bartenders hållt mycket hög kvalitet. Priset på samtliga drinkar ligger runt hundralappen och är mycket prisvärda.

Utbudet av rom är förstås mycket stort på La Habana, och gillar du att sippa på denna dryck hittar du här Stockholms största utbud. Priset varierar förstås, men håller sig runt 20 kr/cl och den serveras i konjaksglas med stora kupor. Vår personliga favorit (hittils) heter 1919.

Mat

Varmrätterna ligger runt 150-200kr, en tre-rätters cirka 300kr. Maten håller ingen särskilt hög standard, men sämre ställen kan man definitivt hitta. Kryddig, smakrik och avsaknad av såser brukar karakterisera det kubanska köket, och La Habana håller sin meny på denna linje. Med tanke på priset, och detta område av staden, ska man kanske inte förvänta sig underverk.

Värt att nämna är passionsfrukts-panacotta med mouse baserad på romchoklad, en mycket god efterrätt. Bland varmrätterna står sig tonfisken högst om den inte har stekts för hårt (vanligt problem på alla restauranger).

Myspys-miljö

Matplatserna på övervåningen är mycket gemytliga med ruggat trä och en inte alltför hög ljudmiljö. Fönsterplatserna ut mot Odengatan och Sveavägen rekommenderas. Nedervåningens salsaklubb har en tendens att bli mycket varm och luftfattig på klubbkvällar, men det brukar höra till upplevelsen på dansklubbar, så inga nyheter där. Toaletterna på nedervåningen är rätt läskiga och skulle behöva fräschas upp rejält.

Länkar