Hotell
Adlon
Amaranten
Berns
Birger Jarl
Clarion Sign
Clarion
Crystal Plaza
Gustav Vasa
Reisen
Rica
Sheraton
Tegnérlunden
Wellington
Taggar
Billiga Hotell
Södermalm
Kungsholmen
Artiklar
La Habana
Knast Bar
Turistmål
Shopping
Mer...

Shopping i Stockholm!

Som besökare är det inte alltid lätt att hitta rätt bland Stockholms shoppingstråk, så här är en överblick. Vi passar på att tipsa om Stockholmskortet innan du ger dig ut!

Gamla stan

För dig med förkärlek till det kitchiga passar Gamla stan. Här finns mängder av små butiker och här är det en upplevelse att fönstershoppa! Strosa längs de smala gränderna och kika in i de små butikerna vars exteriörer bär spår från en svunnen tid. Längs med Österlånggatan finns flera hantverksbutiker och på Västerlånggatan ligger souvenirbutikerna uppradade. Ta en paus i något av alla mysiga caféer stadsdelen har att erbjuda. Chokladkoppen på Stortorget är en given hit.

gamla stan bild stockholm gamla stan hotel old town

Östermalm

För finsmakaren inom mode och design rekommenderas en shoppingrunda på Östermalm. Här huserar internationella storheter som Kookai, DonDonna, Filippa K, Gucci, och Rizzo. Shoppa loss eller låt dig inspireras av mode som ligger i framkant. Biblioteksgatan är ett Mecca för alla shoppingsugna och ett perfekt shoppingstråk med alla de finare butikerna på ett band. Här duggar även antikvitetsbutiker och konstgallerier tätt så här finns något för alla smaker - vare sig du föredrar nytt eller gammalt. Avsluta din shopping med en avkopplande promenad längs med Strandvägen.

östermalm stockholm en till bild östermalm

Södermalm SOFO

New York har sitt SOHO, London har sitt. Nu har Stockholm fått sitt eget SoFo. SoFo betyder "söder om Folkungagatan" och innefattar området söder om Folkungagatan och öster om Götgatan på Södermalm i Stockholm. Området har växt fram som en av huvudstadens trendigaste. Här finns ett stort utbud av butiker och kaféer, var och en med sin tydliga nisch. Atmosfären förklaras bäst med tre ord: ungt, hippt, avslappnat. Ta en heldag, på med promenadskorna och flanera omkring. Tjallamalla, Grandpa, Sneakersnstuff är några av Söders guldkorn.

södermalm utsikt södermalm bild södermalm fjällgatan

Drottninggatan

Paradgatan för shopping i city är förstås Drottninggatan. Tätt därefter kommer Kungsgatan och Hamngatan med allehanda affärer. Främst klädesbutiker men också inredning och kosmetik.

drottninggatan, centrala stockholm drottninggatan